Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat emojis kunnen doen voor je mailing

5

Oktober, 2020

Nog weinig ondernemers maken gebruik van visuals in hun mailingen. Omdat we (mogelijk) bang dat het niet professioneel overkomt. Te schreeuwerig of kinderachtig.

Ik vind juist dat het een speels effect geeft aan een bericht.

Het bericht valt ook beter op in mijn inbox. Ik ben sneller geneigd om een bericht te openen met een emoiji in de onderwerpregel dan een bericht zonder. Ligt trouwens ook aan de titel van het bericht. Een bericht met de titel ‘nieuwsbrief augustus’ gooi ik – als ik het druk heb – meestal zonder pardon in de prullenbak. 

Bovendien kan het toevoegen van een emoji jouw woorden en daarmee ook jouw boodschap versterken.  Dus waar wacht je nog op? Voeg eens een emoji toe en kijk wat het doet.

Uiteraard ga je wel met zorg om met gebruik van de plaatjes. Je maakt er geen kerstboom van. Een bericht vol met plaatjes leest gewoon niet makkelijk weg. Gevolg? De lezer haakt af.
Ook spamfilters zijn niet happig op mailingen met veel toegevoegde plaatjes. Dus gebruik emojis met mate.

Het is je vast wel opgevallen dat ik regelmatig emojis inzet. In mijn mailingen én in mijn social. Het maakt een bericht vaak net even wat speelser.  Iets minder serieus. We moeten al zoveel. Zeker nu met alle maatregelen rondom you know what. Laten we ook lol maken en het leven niet TE serieus nemen😄

De normale smiley zoals dat we hem allemaal kennen is niet zo moeilijk om toe te voegen. Maar voor het toevoegen van een vallend blaadje (mijn beeldmerk 🍃) zoek ik liever in de database van emojipedia.com. Dit is echt mijn go-to website voor dit soort dingen. Je vindt er werkelijk alles. Van aapjes en partypops tot aan pijltjes en vlaggen. Werkelijk overal is een emoji van. #loveit

En het toevoegen van een emoji is echt in 3 tellen gedaan. Kopieer op website en plak in je mailing of onderwerpregel.  

Nu stuitte ik van de week op een ontzettend handig trucje! Gewoon in Active Campaign zelf!

Je kunt namelijk met sneltoetsen een mini ‘emojipedia gids’ (net bedacht😄) oproepen! Niks meer switchen tussen 2 verschillende tabbladen en halverwege afgeleid worden omdat je iets anders voorbij zag komen. Nee, gewoon in de mailing zelf 🙌

Een emoji snel toevoegen in Active Campaign

Of je nu werkt met een Windows computer of een Mac, voor beide is er een sneltoets beschikbaar.

Voor Windows 10 >> Druk op de windows toets + de punt (.)

Voor een Mac >> Druk op Control + Command + Spatiebalk

Om het je nog makkelijker te maken, heb ik een visual gemaakt voor je. Je kunt ‘m hier downloaden, voor Windows of voor Mac. Gratis en voor niets. Leg hem naast je toetsenbord, hang hem aan je beeldscherm. Doe ermee wat je wilt. Zo kun je de sneltoets in ieder geval niet vergeten!

Wil je voortaan mijn nieuwsbrief ontvangen en eerder op de hoogte zijn? Aanmelden kan hier

[instagram-feed]

Wil jij op een eenvoudige en persoonlijke manier
jouw (online) aanbod verkopen? 

Volg me ook op social: