Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik lette even niet op…

27

Februari, 2020

Een klein foutje is zo gemaakt. Je let even niet op en het is gebeurd. Zeker wanneer je moe bent of twee dingen tegelijk doet. Je hebt toch echt alles dubbel gecontroleerd, maar in dit geval was die triple check toch wel handig geweest. Deze keer dus een case study over mijzelf.

Er is iets in Active Campaign waarvan ik zou willen dat ze er iets aan veranderden. Namelijk: de mogelijkheid om campagnes in te plannen.

Mocht je deze functie nog niet kennen: het is geweldig! Je kunt er een campagne mee versturen op een datum en tijdstip in de toekomst. Ideaal wanneer je eens per maand je blogs schrijft en de mails inplant.

Er is alleen één ding dat ze bij Active Campaign nog beter zouden kunnen doen. Het is namelijk zo dat je zelf nog de functie inplannen AAN moet zetten. Ook wanneer je wél een datum hebt geselecteerd in de toekomst. Als je dus even niet oplet, verstuur je dus alsnog je campagne direct. En nee, zo’n campagne kun je niet, net als een e-mail in je Outlook / Gmail / Live mail intrekken. Verstuurd is verstuurd.

Zo ging dus mijn eerste mailing voor 2020 al voor de kerst van het vorige jaar de deur uit (snap je m nog?!). Oeps! Ik weet zeker dat het mijn volgers niet is opgevallen. Er stond namelijk geen verwijzing naar het nieuwe jaar in, gelukkig. Maar het zal je toch gebeuren….

De extra check die ik normaal gesproken doe, is kijken naar de tekst op de button rechts bovenaan de campagne. Maar dat vergat ik omdat ik twee dingen tegelijk deed. Laat ik het er maar op houden dat de kerstvakantie mij riep. 

Goede les voor jou wanneer je een campagne wilt inplannen:

  • Selecteer de datum van verzenden
  • Selecteer het tijdstip van verzenden
  • Zet de button op AAN
  • De verzendknop rechtsboven moet nu staan op ‘Afronden’
[instagram-feed]

Wil jij op een eenvoudige en persoonlijke manier
jouw (online) aanbod verkopen? 

Volg me ook op social: