Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gifjes toevoegen aan je mailing

27

Oktober, 2020

GIFjes. Je weet wel, die (vaak grappige) minifilmpjes van een paar seconden die op social media en in je Whats App voorbij komen. Wist je dat je ook zo’n GIFje kunt toevoegen aan je mailing? Bijvoorbeeld om een aantal seconden te laten zien van een how to video die je gemaakt hebt. Of gebruik hem als handtekening.

Door een GIF te gebruiken versterk je je branding. Niet veel ondernemers gebruiken ze, dus het valt des te meer op als jij het wel doet. Als je een GIF gebruikt als handtekening, kan het jouw ‘signature dish’ zijn. Iets dat écht bij jou hoort. Net zoals de kleur blauw hoort bij KLM, Bol.com en Coolblue… Reden genoeg om het eens uit te proberen.

Er is één kleine maar

Niet alle mailproviders ondersteunen het gebruik van GIFjes. Gebruikt jouw lezer nog Windows 2007 (kan ik me niet voorstellen, dat is nogal een veiligheidsrisico), 2010 of 2013? Dan kan het zijn dat alleen het eerste frame wordt getoond. Maak je je GIFje te lang? Dan wordt hij op een mobiele telefoon misschien niet goed getoond.

Hoe zet je een video (MP4) om in een GIF?

Voor een GIF heb je dus eerst een video nodig. Kort of lang, dat maakt niet uit, een GIF gebruikt slechts 5 seconden. Ga naar https://ezgif.com/video-to-gif en upload het video bestand.

Heb je het bestand geüpload, dan zoek je het stuk op dat je wilt gebruiken. Check even of je op het tabblad ‘Video to GIF’ zit. Met de verschillende opties kun je de video inkorten, versnellen en eventueel voorzien van ondertiteling. Voor mijn GIF heb ik bijvoorbeeld de video ingekort en versneld. Via de button ‘Convert to GIF!’ zet je het bestand om naar GIF file.

Een GIF toevoegen in een nieuwsbrief

Nu de laatste stap. Hoe voeg je de GIF toe aan je nieuwsbrief? Klik op de GIF om deze stappen te zien!:)

 Geen zin om de video te bekijken? Volg de stappen hieronder.

  • Open de bewerkomgeving van je campagne of automation mail
  • Voeg via het tabblad rechts een afbeelding toe
  • Klik op de afbeelding en selecteer het GIFje (of upload hem eerst vanaf je computer
  • Klaar!

Wil je voortaan mijn nieuwsbrief ontvangen en eerder op de hoogte zijn? Aanmelden kan hier

[instagram-feed]

Wil jij op een eenvoudige en persoonlijke manier
jouw (online) aanbod verkopen? 

Volg me ook op social: