Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 3 meest gebruikte starttriggers van een automatisering

21

September, 2020

Er zijn verschillende manieren om een automatisering te laten starten. Zeker wanneer je net begint met het maken van je eerste automatisering is het hebben van 20+ opties niet zo handig.  Je wilt niet al afhaken op het beginpunt, terwijl je de automatisering nog moet bouwen.

Om je op weg te helpen heb ik mijn 3 meest gebruikte starttriggers voor je op een rij gezet. Mét uitleg wanneer je deze trigger het beste kunt inzetten.

‘Schrijft zich in voor een lijst’

Wanneer iemand zich inschrijft voor één of meerdere lijsten (kun je instellen!) begint de automatisering te lopen zodra het contact is toegevoegd aan de lijst. Jij geeft zelf aan welke lijst dit moet zijn.

Deze optie kun je eigenlijk voor elke inschrijving gebruiken. Zowel je aanbod, nieuwsbrief of klantlijst.

‘Vult een formulier in’

De automatisering gaat lopen nadat het contact een inschrijfformulier heeft ingevuld. Ook hier kun je aangeven of het om 1 of meerdere inschrijfformulieren gaat.  Deze optie wordt het meest gebruikt bij aanmeldformulieren voor gratis weggevers of downloads.

‘Tag is toegevoegd’

Tags zijn ontzettend handig om mee te werken. Niet alleen om overzicht te houden in de interesses en het koopgedrag van je contacten, maar ook bij het starten van automatiseringen. 

Voorbeeld:
Je business draait om het geven van workshops. Online en offline. Via je webshop kunnen mensen zich aanmelden voor de workshop. Die workshop betalen zij vooraf.

Wanneer men – na betaling – op de bedanktpagina komt, geef je ze direct een specifieke tag mee in Active Campaign.

Wanneer deze tag wordt toegevoegd aan het contact, start er vanzelf een automatisering. Het contact ontvangt de juiste informatie over de workshop. Zonder dat jij daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Maar als ik niet weet wat ik moet kiezen?!

Energie verspillen aan ‘niet weten waar te beginnen’ is zonde. Loop je vast? Ga dan eerst eens je automation inrichten. Gaandeweg weet je echt wel wat je starttrigger moet worden.

Door bij een nieuwe automatisering te kiezen voor ‘Start zonder trigger’ kun je al wel vast de e-mailflow inrichten. Hieronder zie je waar deze optie staat.  

Wil je voortaan mijn nieuwsbrief ontvangen en eerder op de hoogte zijn? Aanmelden kan hier

[instagram-feed]

Wil jij op een eenvoudige en persoonlijke manier
jouw (online) aanbod verkopen? 

Volg me ook op social: