Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Active Campaign functie: Pre Header

28

Oktober, 2019

Soms kan één zin genoeg zijn om de interesse te wekken van de ontvanger.
Active Campaign speelt hier heel handig op in met de ‘Pre Header’ functie. Gebruik jij het al?

Wat is de Pre Header functie?

Zie de Pre Header als een manier waarop je de aandacht van de lezer trekt om jouw e-mail te openen en lezen.

Deze functie heb je wellicht al eens gezien in een andere vorm. Zeker wanneer je op jouw website de Yoast plugin gebruikt, zal deze Pre Header functie je zeker bekend zijn.

Met de Yoast plugin kun je in enkele zinnen beschrijven waar jouw blog of pagina over gaat. Wanneer je de link van je pagina deelt via bijvoorbeeld Facebook, zie je direct de toegevoegde tekst (= jouw teaser) verschijnen in het voorbeeld (zie screenshot hieronder).

Deze functie zit nu dus ook in Active Campaign!

 

Wat kun je ermee?

Zoals ik hierboven al aangaf, is het zeker de moeite waard om eens in deze functie te duiken. Je hoeft het niet te gebruiken, maar het kan erg handig zijn.

De tekst die je in de Pre Header zet moet afwijkend zijn van de eerste zin van je e-mail. Je gebruikt de functie immers om de aandacht te trekken. De eerste zin van je e-mail is daar niet altijd geschikt voor.

Bovendien zal Active Campaign automatisch de eerste zin van je mail gebruiken als Pre Header, wanneer jij de functie niet gebruikt. Dus heeft het weinig zin om de eerste zin als Pre Header tekst te gebruiken:-)

De ontvanger ziet achter het onderwerp een sneak peak van jouw e-mail. Is de tekst interessant? Dan zal zij zeker jouw e-mail openen.

Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de tekst die je in de Pre Header zet. Je wilt een reactie uitlokken. Namelijk het openen van de e-mail.

Waar vind je het?

De Pre Header functie is onderdeel van de e-mails (campagnes & in automations).

Wanneer je in de bewerkomgeving bent van de e-mail, klik je op het tandwiel rechts bovenaan je scherm. Je komt terecht in de instellingen. Hier kun je de tekst voor de Pre Header toevoegen.

 

Succes!

[instagram-feed]

Wil jij op een eenvoudige en persoonlijke manier
jouw (online) aanbod verkopen? 

Volg me ook op social: